Egen kupé

Ibland (rätt ofta faktiskt) fattar jag spontana och inte helt genomtänkta beslut som jag i vissa fall (rätt ofta faktiskt) får äta upp på ett eller annat sätt. I just det här fallet tror jag dock att jag kommer att bli mer än nöjd med min senaste spontanshopping. Egentligen skulle jag handla 40-årspresent till lilla frun men när jag av en ren händelse fick chansen att klämma och känna på denna raring så insåg jag direkt att den här måste jag ta med hem. Lite som när en hundspekulant hälsar på dom nyfödda valparna kan jag tänka mig.
Jag har under en längre tid gått och funderat på ett mindre/lättare tält för att få en egen kupé. Ingen vill ändå dela tält med mig pga påstådda nattliga symfonier som framförs på ivrigt fladdrande gomsegel. Det har t o m framförts synpunkter på att dela tältplats med undertecknad över huvud taget. Hur som helst så tycker jag det är ganska behagligt med eget boende om det bara fungerar vikt och volymmässigt i packningen. Så jag har forskat på nätet efter den perfekta kompromissen utifrån de förutsättningar och önskemål jag ställt upp. Visst skulle jag gärna ha enmansvarianten av mitt Hilleberg Allak men det är lite tungt och dessutom har det en häftig prislapp. Eftersom jag redan har ett ”bombshelter” så tänkte jag mig något enklare men ändå med bra plats för att leva ett gott tältliv även om man ligger still några dagar. Det slutade med ett Mountain Hardwear Hylo 2, en hybrid mellan enkel- och dubbelväggstält. Man får plats två personer om man känner varandra väl och har det riktigt lyxigt om man är själv. Detta för knappa 1.8 kg och 2 800 kr vilket stämde ganska bra med grundkraven. Kanske något åt det tunga hållet men med lite bättre plats och till lite bättre pris så var det ok. Eftersom det inte är traditionellt konstruerat med inner och yttertält så är det helt enkelt mindre tältduk i paketet vilket gör att packvolymen blir bra den också. Uppsättningen var galet enkelt och gick på 3 minuter inne i köket utan att jag slog ner några prydnadsföremål med den spektakulära och lätt spretiga tältstången. Andra bör vid resning hålla sig ur vägen och absolut inte försöka hjälpa till, det är stor risk för utpetade ögon annars.
Nu får jag se om jag smiter ut någon natt (högst troligt) för att provsova, annars blir premiärturen för detta äventyrsboende en sväng till Keb i början på september. Återkommer då med rapport om det är så bra som jag tror att det är.

PS. Det blev en 40-årspresent till lilla frun också, dock från en helt annan leverantör. DS.

Post Author: Robban